ABB OY:N KOULUTUKSET / TRAININGS FOR ABB OY

Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiinne! / Our customer service will be happy to help you regarding further questions.

010 2399 060 / fi.koulutus@kiwa.com

Ilmoittautumislomake aukeaa päivämäärää klikkaamalla.

HUOM: Ilmoittautumislomakkeessa vain tähdellä merkityt tiedot ovat pakollisia. Laskutusosoite-kohtaan riittää yksikön tieto esim. ABB Drives. Henkilötunnus -kohtaan riittää syntymäaika ilman loppuosaa (lukuun ottamatta kaksiosaisia jännitetyökoulutuksia).

Ilmoitathan lisätiedot-kenttään erityistoiveet, ruokavaliot, allergiat jne.

Käsittelemme kaikki ilmoittautumiset manuaalisesti, joten odotathan rauhassa vahvistusta ilmoittautumisellesi.

Peruthan ilmoittautumisesi viimeistään viisi arkipäivää ennen koulutusta, mikäli et pääse osallistumaan koulutukseen. Voit myös ilmoittaa sijallesi jonkin toisen henkilön omasta yksiköstäsi. Alle viisi arkipäivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista veloitetaan yksiköltä peruutusmaksu ABB:n ohjeistuksen mukaisesti. Lisätietoja asiakaspalvelustamme, puh: 010 2399 060.

TIEDOTE KORONAVIRUKSEN AIHEUTTAMISTA MUUTOKSISTA

Päivitetty 8.10.2021

Tarjontaa on tällä hetkellä sekä etäkoulutusten että lähikoulutusten muodossa. Lähikoulutukset järjestetään ABB:n ajantasaisten linjausten mukaisesti ja vallitsevia turvallisuusohjeistuksia noudattaen. Jännitetyökoulutukset järjestetään näiden yhdistelmänä, ns. monimuotokoulutukset. Katso tarjonta sivustoa alaspäin vierittämällä:

Monimuotokoulutukset

Etäkoulutukset (webinaarit)

Lähikoulutukset (luokkakoulutukset)

Trainings in English (englanninkielinen tarjonta)

Verkkokoulutukset (itseopiskelu)

Ohjeita webinaariin osallistujalle:

 • Voit osallistua tietokoneella tai tablet-laitteella, mutta varmistathan, että sinulla on toimiva kamera sekä mikrofoni. Nämä ovat koulutukseen osallistumisen edellytyksenä.
 • Saman yhteyden takana ei voi olla useampi henkilö. Jokaisella suorittajan on siis liityttävä koulutukseen omalla laitteellaan ja ilmoittauduttava erikseen.
 • Mikäli koulutukseen kuuluu koe, se suoritetaan sähköisesti koulutuspäivän aikana. Tenttisuoritus kirjautuu ilmoittautuneelle suorittajalle henkilökohtaisena.
 • Varsinainen linkki ja ohjeet koulutukseen liittymiseksi tulee suorittajalle erikseen sähköpostitse koulutusta edeltävänä arkipäivänä.
 • Ole hyvissä ajoin paikalla koulutuspäivän aamuna (viimeistään 15 minuuttia ennen koulutuksen alkamista), jotta koulutus päästään aloittamaan ajoissa.

Yhteiskäyttöön tarkoitetut tietokoneet

ABB:lle on hankittu tietokoneita koulutuksien suorittamista varten. Nämä tietokoneet on tarkoitettu sellaisille ABB:n työntekijöille, joilla ei ole mahdollisuutta suorittaa koulutuksia käyttäen omia laitteita ja näiden koneidan käyttö täytyy varata erikseen käyttäen varauskalenteria. Yhteiskäyttötietokoneet on myös pääasiassa tarkoitettu pätevyyskoulutuksien suorittamiseen Covid-19 pandemian aikana, muusta käytöstä sovithan esimiehesi kanssa erikseen.

Yhteiskäyttökoneet sijaitsevat Helsingissä Pitäjänmäellä, Tellustalon 7 kerroksessa ja Vaasassa KT-rakennuksessa (Strömbergin puistotie 6C), työterveyshuoltoa vastapäätä. Näiden tilojen aulapalvelu auttaa tarvittaessa.

Tarkempi ohjeistus alla:

 1. Etsi tarvitsemasi koulutuspäivä lis.fi/abb -sivuston kautta
 2. Avaa yhteiskäytössä olevien tietokoneiden varauskalenteri, joka löytyy tästä linkistä
 3. Tarkista, että yhteiskäyttökoneita on vapaana sinä päivämääränä, jolloin koulutus on tarkoitus suorittaa. Mikäli näin ei ole, katso seuraavaa sopivaa koulutuspäivää
 4. Varaa yhteiskäyttötietokone itsellesi
 5. Ilmoittaudu normaalisti lis.fi/abb -sivuston ilmoittautumislomakkeen kautta koulutukseen
 6. Jos olet tilaamassa tai jo tilannut itseopiskelu -verkkokoulutuksen, niin samalla tavalla varaa itsellesi tietokoneiden varauskalenterista päivä, jolloin aiot verkkokoulutuksen suorittaa
 7. Jos ilmoittaudut useaan eri koulutukseen kerralla, muistathan varata yhteiskäyttökoneen jokaiselle koulutuspäivälle erikseen

MONIMUOTOKOULUTUKSET (FIN)

Jännitetyökoulutus, FIN / MONIMUOTOKOULUTUS

Yhteistyössä ABB:n kanssa on kehitetty uudenlainen mahdollisuus suorittaa jännitetyökoulutus turvallisesti myös koronatilanteessa: koulutus sisältää 5 tuntia teoriaa webinaarina ja 2 tuntia käytännön harjoittelua lähiopetuksena. Molempien osuuksien kokonaissuorituksesta myönnetään Jännitetyökortti ja standardien mukainen pätevyys.

Osa 1, teoria 5h:
– jännitetöiden yleiset edellytykset
– jännitetyömenetelmät
– käytettävät työvälineet
– esimerkkejä työmenetelmäkohtaisista ohjeista
– teoriakoe

Osa 2, käytännön harjoittelu 2h:
– jännitetyöharjoittelu
– jännitetyöharjoittelun arviointi

Ohjeet ilmoittautumiselle:

 1. Ilmoittaudu erikseen sekä koulutuksen teoriaosuuteen että käytännön harjoitteluun (aikataulut alla). Huomioithan, että teoria on oltava suoritettuna ennen lähijaksoa. Koska kyseessä on kaksiosainen koulutus, ilmoittautumistiedoissa on tärkeä ilmoittaa myös henkilötunnus, jotta suoritukset yhdistyvät oikein.
 2. Webinaari suoritetaan Teamsin kautta klo 9-14. Samassa yhteydessä tehdään kirjallinen koe, joten osallistuthan koulutukseen omalta laitteeltasi. Saat tarkemmat ohjeet webinaariin viimeistään koulutusta edeltävänä arkipäivänä.
 3. Käytännön harjoitteluja järjestetään kolme päivässä klo 9-11, 12-14 ja 14-16. Harjoitteluun voi osallistua korkeintaan 3 henkilöä kerrallaan ja jokainen tekee harjoituksen yksilösuorituksena 2 metrin turvavälit huomioiden. Olethan ajoissa paikalla, jotta kaikki pääsevät aloittamaan oman osuutensa aikataulussa. Koulutuksessa käytettävä maskia koko koulutuksen ajan. Varaathan mukaasi myös omat jännitetyöharjoituksessa käytettävät henkilökohtaiset suojavarusteet (erityisesti jännitetyöhanskat).

Kuulemme mielellämme palautetta koulutuksesta.

Osa 1, teoria 5h:

08.11.2021 klo 9.00-14.00

15.11.2021 klo 9.00-14.00

13.12.2021 klo 9.00-14.00

Osa 2, käytännön harjoittelu 2h (ilmoittaudu klikkaamalla sopivaa kellonaikaa):

17.11.2021 Helsinki

 1. klo 9.00-11.00 TÄYNNÄ
 2. klo 12.00-14.00 TÄYNNÄ
 3. klo 14.00-16.00 TÄYNNÄ

18.11.2021 Helsinki

 1. klo 9.00-11.00 TÄYNNÄ
 2. klo 12.00-14.00 TÄYNNÄ
 3. klo 14.00-16.00 TÄYNNÄ

14.12.2021 Helsinki

 1. klo 9.00-11.00 TÄYNNÄ
 2. klo 12.00-14.00 TÄYNNÄ
 3. klo 14.00-16.00 TÄYNNÄ

15.12.2021 Helsinki

 1. klo 9.00-11.00 3 paikkaa avoinna
 2. klo 12.00-14.00 2 paikkaa avoinna
 3. klo 14.00-16.00 3 paikkaa avoinna

Luokkahuonekoulutuksissa noudatetaan ABB:n kanssa yhdessä linjattuja turvallisuusohjeita, joista tiedotamme tarkemmin koulutuksiin osallistujia. Luokkahuonekoulutuksissa FFP-maskin käyttö ja korkea käsihygienia ovat pakollisia. Maskeja ja käsidesiä on saatavilla koulutusluokkien ulkopuolelta. Koulutuksessa noudatetaan kahden (2) metrin turvaväliä toisiin läsnäolijoihin. Ethän osallistu luokkakoulutukseen jos sinulla on flunssa- tai muita koronavirustartuntaan yhdistettyjä oireita.

ETÄKOULUTUKSET (WEBINAARIT), FIN

Ensiapu 1 -koulutus (16h), FIN / WEBINAARI

Hätäensiapukoulutus (4h), FIN / WEBINAARI

Työturvallisuuskorttikoulutus (8h), FIN / WEBINAARI

Työturvallisuuskorttikoulutus verkossa ja webinaarina, FIN / Huom. koulutus suoritetaan kahdessa osassa, n. 4h itseopiskeluna verkossa ja 4h webinaarina

Koulutus sisältää 4 tuntia itseopiskelu-verkkokoulutusta ja 4 tuntia lähiopetusta, joka toteutetaan nyt webinaarimuotoisena (eli etäkoulutuksena). Kokonaissuorituksesta (yht. 8h) myönnetään Työturvallisuuskeskuksen hyväksymä Työturvallisuuskortti, eli pätevyys on sama kuin 8h Työturvallisuuskortti -webinaarissa.

Ohjeet ilmoittautumiselle:

 1. Ilmoittaudu johonkin alla olevaan monimuoto -lähijaksoon (webinaariin) linkin kautta
 2. Ilmoittautumisen sulkeutuessa (7 päivää eli viikko ennen koulutusta) saat sähköpostitse verkkokoulutuksen suorittamiseen tarvittavan linkin, josta pääset suorittamaan itseopiskelu -osuuden
 3. Lähijaksoa edeltävänä arkipäivänä saat webinaariin oman linkin, ja osallistut kouluttajan pitämään osuuteen etäyhteyden kautta

Tule kokeilemaan uutta Työturvallisuuskorttikoulutuksen koulutusmuotoa! Kuulemme mielellämme palautetta koulutuksesta.

05.11.2021 klo 8.00-12.00 Ilmoittaudu viimeistään 29.10., jotta ehdit suorittaa itseopiskelu-verkkokoulutuksen ennen webinaaria

LÄHIKOULUTUKSET (LUOKKAKOULUTUKSET), FIN

Tulityökorttikoulutus (8h), FIN / luokkakoulutus

28.10.2021 klo 8.00-16.00 Helsinki, Tellus-Talo

11.11.2021 klo 8.00-16.00 Helsinki, Tellus-Talo

16.11.2021 klo 8.00-16.00 Vaasa, KT-Rakennus

25.11.2021 klo 8.00-16.00 Helsinki, Tellus-Talo

14.12.2021 klo 8.00-16.00 Vaasa, KT-Rakennus

16.12.2021 klo 8.00-16.00 Helsinki, Tellus-Talo

Luokkahuonekoulutuksissa noudatetaan ABB:n kanssa yhdessä linjattuja turvallisuusohjeita, joista tiedotamme tarkemmin koulutuksiin osallistujia. Luokkahuonekoulutuksissa FFP-maskin käyttö ja korkea käsihygienia ovat pakollisia. Maskeja ja käsidesiä on saatavilla koulutusluokkien ulkopuolelta. Koulutuksessa noudatetaan kahden (2) metrin turvaväliä toisiin läsnäolijoihin. Ethän osallistu luokkakoulutukseen jos sinulla on flunssa- tai muita koronavirustartuntaan yhdistettyjä oireita.

Työturvallisuuskorttikoulutus (8h), FIN / Luokkakoulutus

Ympäristöturvallisuuskorttikoulutus (8h), FIN / Luokkakoulutus

ABB Safety Masterclass -koulutus (esimiehille ja johdolle)

TRAININGS IN ENGLISH

Basic First Aid Course, EA1, (16h), ENG, WEBINAR

Electrical Work Safety (8h), ENG, WEBINAR

Emergency First Aid (4h), ENG, WEBINAR

Hot Work Safety Card Training (8h), ENG

No trainings available at the moment. Please contact us, if you need to attend to this training.

Live Working on Low-voltage systems (below 1kV), 8h, CLASSROOM TRAINING

Occupational Safety Card Training (8h), ENG, WEBINAR

Resilience training (1,5h), ENG, WEBINAR

No trainings available at the moment. Please contact us, if you need to attend to this training.

VERKKOKOULUTUKSET (ITSEOPISKELU)

Henkilönostinkoulutus, FIN

Luokkakoulutukset toistaiseksi tauolla. Koulutuksen voi suorittaa verkossa, jolloin käytännön harjoittelu esimiehen toimesta. Kortti myönnetään verkkokoulutuksen perusteella, mutta esimies vastaa harjoituksen pitämisestä. Lisätiedot ja tilaus osoitteesta:

https://koulutusmaailma.fi/fi/courses/18/40/henkilonostinkoulutus/henkilonostinkoulutus-verkkokoulutus

Nosturikorttikoulutus

Luokkakoulutukset toistaiseksi tauolla. Koulutuksen voi suorittaa verkossa, jolloin käytännön harjoittelu esimiehen toimesta. Kortti myönnetään verkkokoulutuksen perusteella, mutta esimies vastaa harjoituksen pitämisestä. Lisätiedot ja tilaus osoitteesta:

https://koulutusmaailma.fi/fi/courses/1/7/nosturikortti/nosturikortti-verkkokoulutus

Sähkötyöturvallisuuskoulutus, FIN

Luokkakoulutukset toistaiseksi tauolla. ABB:n vaatimukset täyttävä Sähkötyöturvallisuuskoulutus on saatavilla myös itseopiskelu -verkkokoulutuksena. Tilaa verkkokoulutus itsellesi täyttämällä lomake:

Verkkokoulutuksen tilauslomake

Huom. Tätä koulutusta ei voi tilata Koulutusmaailma-sivuston kautta. Käytä vain ylläolevaa tilauslomaketta SFS6002-koulutuksen tilaamiseen!

Trukkikorttikoulutus, FIN

Luokkakoulutukset toistaiseksi tarjolla. Koulutuksen voi suorittaa verkossa, jolloin käytännön harjoittelu esimiehen toimesta. Kortti myönnetään verkkokoulutuksen perusteella, mutta esimies vastaa harjoituksen pitämisestä. Lisätiedot ja tilaus osoitteesta:

https://koulutusmaailma.fi/fi/courses/41/83/trukkikortti/trukkikortti-verkkokoulutus

Muut koulutukset

Järjestämme myös muita koulutuksia tarpeen mukaan. Ilmoitathan tarpeesta asiakaspalveluumme. Tarjoamme mm.

 • Joutra-koulutus
 • Kemikaaliturvallisuuskoulutus
 • Hot Work Safety Card (8h)
 • Crane Operator Card Training (8h)
 • Vaarallisten aineiden tiedostava koulutus (4h), FIN
 • Defibrillaattorin kertauskoulutus (1,5h), FIN
 • Sähkötyöturvallisuuskorttikoulutus (4h)
 • Ympäristöturvallisuuskorttikoulutus