Koulutusten hallinnointipalvelut

Ostaako yrityksenne koulutuksia sieltä täältä? Kuka selvittää, mitä pätevyyksiä missäkin työtehtävässä tarvitaan, ja miten usein ne pitää uusia? Etsiikö jokainen esimies omalle porukalleen erilliset kurssit, jolloin aikaa ja rahaa kuluu pelkästään niiden etsimiseen saati sitten koulutusten toteuttamiseen? Tekeekö jokainen oman ryhmänsä osalta tarjouskilpailutuksen ja tarjousten vertailun? Huolehditteko itse koulutustilojen varauksesta? Kuka tilaa kaffet ja pullat? Tulevatko suoritukset kirjattua HR:n järjestelmiin? Kenen pöytälaatikkoon saapuneet kortit haudataan? Kuka oikoo väärälle kustannuspaikalle lähetetyn laskun ja kenen sähköpostiin hukkuikaan osallistujalista vai tuliko sitä ollenkaan?

Ja mikä itse asiassa olikaan saadun koulutuksen laatu? Oliko koulutuksesta mitään muuta hyötyä kuin jonnekin hukkunut kortti?

Voisiko tämän kuitenkin tehdä järkevämmin?

Keskittämällä kaikki koulutukset yhteen paikkaan, säästyy organisaatiossanne huikea määrä työtä. Kilpailutat palveluntarjoajan vain kerran ja sen jälkeen kaikki koulutukset hoituvat samasta paikasta. Tarjoamme asiakkaillemme koulutusten hallinnointipalvelut aina pätevyyksien voimassaolosta huolehtimisesta lähtien. Kutsumme henkilöt oikeaan aikaan koulutukseen, hoidamme kaikki järjestelyt, toteutamme koulutukset kustannustehokkaasti ja teemme kaikki vaadittavat rekisteröinnit ja ilmoitukset ajallaan ja juuri haluamassanne muodossa.

Parasta tässä yhteistyön muodossa on se, että pääsemme aidosti kehittämään yrityksenne toimintaa, kun opimme tuntemaan organisaationne toiminnan. Koulutusten aikana käsitellään juuri teille tärkeitä asioita, koulutusten sisällöissä vältetään päällekäisyyksiä ja kouluttajamme oppivat tuntemaan organissationne sisäiset säännöt ja käytänteet.

Eikä maksa mitään!

Kouluttaminenko kallista? Kyllä vaan!

Mutta oletko koskaan pysähtynyt miettimään onko kouluttamisessa kallista itse koulutuksen hinta vai jokin muu? Jos otat Excelin esiin ja laskeskelet hetken kuinka suuri osuus koulutuksen hinta on koko koulutukseen käytettyjen resurssien kustannuksista, huomaat että itse koulutuksen hinta on suhteessa eritääin pieni. Kaikkein suurimman panoksen sijoitat koulutukseen osallistuvien henkilöiden työajassa! Onko tähän sitten ratkaisuna se, että yritetään viimeiseen asti välttää kaikkea kouluttamista? Uskotko todella, että se on pidemmän päälle kannattava ratkaisu?

Mitä jos valitsisitkin koulutuskumppanisi siten, että koulutuksilla saataisiin korttien sijaan aitoa hyötyä – ihan sitä viimeisen viivan alla mitattavaa hyötyä. LIS Group Oy:lle laatu on kunnia-asia. Emme halua kouluttaa ketään korttien takia, vaan siksi, että koulutuksistamme on oikeasti apua toiminnan kehittämisessä. Koulutusohjelmiemme sisältö räätälöidään koulutettavan ryhmän mukaisesti siten, että voit jalkauttaa koulutuksen avulla vaikka strategisia tavoitteitasi – ryhmän eteen kun meiltä saa pedagogiikan ammattilaisen eikä mitä tahansa “kouluttajaa”.

Entä jos käyttäisikin “talon sisäistä” kouluttajaa? Sehän ei maksa mitään!

Itse asiassa tämä on kaikkein kallein vaihtoehto! Yleensä talon sisäisenä kouluttajana on turvallisuuspäällikkö tai vastaava, jonka päiväpalkka on ihan “kohtuullinen”. Lisäksi tulevat päivärahat ja kilometrikorvaukset kenties pitkänkin matkan päähän. Ja selvitäänkö yhden päivän kustannuksilla? Ennen koulutusta kouluttaja tekee tilavaraukset, pullavaraukset, viranomaisilmoitukset, tilaa materiaalin jne. Koulutuksen jälkeen hän rekisteröi suoritukset, tilaa kortit, tekee viranomaisilmoitukset, kirjaa suoritukset HR-järjestelmiin jne. Sisäiselle kouluttajalle pitää laske ainakin kahden päivän palkka / koulutuspäivä.

Kaikkein merkittävin kustannus on kuitenkin vaihtoehtoiskustannus eli hinta sille, henkilö oli pitämässä koulutusta sen sijaan, että hän olisi hoitanut varsinaista työtehtäväänsä. Mitä jäi esim. turvallisuuden kehityksen osalta tekemättä niinä päivinä, kun turvallisuuspäällikkö oli kouluttamassa? Kuinka paljon näiden tekemättä jääneiden töiden seurausten kustannukset olivat? Ja se koulutusten laatu? Kaikki turvallisuuspäälliköt eivät ole parhaimmillaan kouluttajina. Mitä luulet, kohtaako sisäinen kouluttaja enemmän vai vähemmän vastarintaa uusia asioita viedessään? Tosiasia on, että moni organisaatio kamppailee muutosvastarinnan kanssa. Usein helpottaisi, jos voitaisiin hyödyntää ulkoista muutosagenttia.

Tiesitkö, että koulutuksista voi saada verovähennystä?

Tiesitkö, että henkilöstön kouluttamisesta voi saada ylimääräisen vähennyksen verotuksessa? Neuvomme sinulle missä tapauksissa ja miten koulutusvähennyksen voi saada sekä tarjoamme vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin.