Työturvallisuuskortti netissä

Työturvallisuuskortti

Työturvallisuuskortti on kehitetty työturvallisuuden parantamiseksi. Työturvallisuuskorttikäytännön tavoitteena on antaa perustietoa työsuojelusta, herättää työpaikoilla kiinnostusta ja motivaatiota oman henkilöstön työturvallisuusosaamiseen ja pyrkiä vähentämään työtapaturmia ja vaaratilanteita. Työturvallisuuskortin saanti edellyttää työturvallisuuskorttikurssin hyväksyttyä suorittamista. Kortti on voimassa viisi vuotta.

17.3.2020 alkaen Työturvallisuuskeskus on sallinut Työturvallisuuskortti -koulutuksen kouluttamista videoyhteyden kautta eli webinaarina. Luokkaopetuksena paikan päällä tapahtuvat Työturvallisuuskortti -koulutukset ovat toistaiseksi kaikki peruttu.

Ilmoittaudu mukaan Työturvallisuuskortti -etäkoulutukseen!


Työturvakortti netissä

Usein kysyttyjä kysymyksiä Työturvallisuuskorttikoulutuksesta

Onko työturvallisuuskortti pakollinen?

Työturvallisuuskortin käyttöönotto on vapaaehtoista, mutta useat tilaajayritykset edellyttävät alihankkijoidensa työntekijöiltä työturvallisuuskortin.

Miten Työturvallisuuskortti hankitaan?

Työturvallisuuskortin saanti edellyttää työturvallisuuskorttikurssin hyväksyttyä suorittamista. Kortti on voimassa viisi vuotta ja se uusitaan uudella 8 tunnin koulutuksella ja tentillä.

Minkälainen koe Työturvallisuuskorttikoulutuksen päätteeksi suoritetaan?

Uusi Työturvallisuuskortti-koe on kaskiosainen. Ensimmäisessä osassa on 19 oikein/väärin -väittämää. Kysymysten aihealueet ovat: työntekijän velvollisuudet, yhteinen työpaikka, työsuojeluvastuut, työsuojeluorganisaatio sekä perehdyttäminen. Toisessa osuudessa aiheena on vaarojen tunnistaminen.

Miten suoritettu työturvallisuuskoulutus osoitetaan?

Työturvallisuuskortti toimii todistuksena suoritetusta Työturvallisuuskorttikoulutuksesta. Jokainen työturvallisuuskoulutuksen suorittanut saa itselleen työturvallisuuskortin kotiin tai koulutuksen tilanneeseen yritykseen postitettuna. Suoritetun koulutuksen jälkeen annettu paperinen todistus tai sähköpostitse lähetetty todistus ei korvaa varsinaista työturvallisuuskorttia, mutta sillä voi väliaiksesti todentaa kurssin suorituksen ennen postitse lähetettävän kortin saapumista.

Kuinka kauan Työturvallisuuskortin saapuminen kestää?

Työturvallisuuskeskus postittaa Työturvallisuuskortit kouluttajalle noin 2-4 viikon kuluessa korttien tilauksesta. Jos et saa korttiasi kuukauden kuluessa koulutuksen jälkeen, ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin selvitämme tilauksen tilanteen.

Nimeni on kirjoitettu korttiin väärin, mitä teen?

Jos huomaat työturvakortissasi kirjoitusvirheen, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Työturvallisuuskouluttajasi voi tehdä sinulle kortin uusintatilauksen.

Miten saan uuden Työturvallisuuskortin kadonneen tilalle?

Uuden kortin kadonneen tilalle voit tilata suoraan Työturvallisuuskeskuksesta tästä linkistä

Voiko Työturvallisuuskortin uusia pelkällä tentillä tai verkkokoulutuksena?

Toistaiseksi Työturvallisuuskeskus ei hyväksy muuta uusimistapaa kuin uusi kestoltaan 8 tunnin koulutus.

Kuka hallinnoi Työturvallisuuskortti-järjestelmää?

Työturvallisuuskorttijärjestelmää hallinnoi Työturvallisuuskeskus.


Mullistimme työturvallisuuskoulutuksen!

Laitoimme työturvallisuuskoulutukset uusiksi. Sääntöjen ja ohjeiden luettelemisen sijaan Safety Up -koulutus muuttaa aidosti ihmisten käyttäytymistä ja tukee turvallisuuskulttuurin kehittymistä.